štvrtok 14. novembra 2013

Hlasujte o najlepší vinylový obal 2013

obal.png
Best Art Vinyl Prize je cena, ktorá sa od roku 2006 každoročne odovzdáva umelcovi, ktorý vytvoril najlepší obal na vinyl zvolený širokou verejnosťou. Daft Punk, Paul McCartney, Babyshambles či Bonobo je len zopár mien, ktorých obaly platní sa ocitli medzi nominovanými za rok 2013.

Hlavný cieľ organizátora tejto súťaže, Andrewa Heepsa, je dostať do popredia aj práce menej známych umelcov, ktorí tu majú rovnaké šance ako slávne mená. Ak v zozname 50 nominovaných svoj obľúbený obal nenájdete, môžte zaň hlasovať aj tak. A kto sa dostal do zoznamu tento rok?
Jedným z favoritov je obal albumu Sequel to Prequel od Babyshambles, ktorý je z dielne Damiena Hirsta, obal singla "Get Lucky" od Daft Punk, album New Paula McCartneyho, ktorého obal je inšpirovaný sochami umelca Dana Flavina, singel Judge Jury and Executioner od Atoms For Peace, ktorého obal vytvoril Stanley Donwood, dlhoročný výtvarník Radiohead.

Všetky nominované obaly platní sa zúčastnia výstavy, ktorá bude putovať po Európe do konca januára 2014. Meno víťaza sa dozvieme 3. januára 2014.
V minulom roku sa stal víťazom obal vinylu skupiny Temper Trap, ďalšími víťazmi v minulosti boli napríklad The Eraser Thoma Yorka, či Surfing the Void od The Klaxons.
Zoznam nominovaných a hlasovací formulár nájdete na: 
Tak čo, kto je váš favorit? Napíšte do komentárov.

Niektoré z ďalších nominovaných vinylov:

Editors - The Weight of your  love
The Flaming lips - The Terror



Paul McCartney - New
Queens of the Stone Age - Like Clockwork
Boards of Canada - Tomorrow´s harvest
Goldfrapp - Tales of us
Tunng - Turbines
Sweet baboo - Ships
Ras G - Back on Planet
 


Minuloročný víťaz- skupina Temper Trap

Zdroj a foto:
bestartvinyl.com, nme.com, pitchfork.com, stereogum.com

 
 
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára