sobota 5. októbra 2013

Najkrajšie metro stanice Moskvy

















Moskovské metro je druhé najpoužívanejšie metro na svete (1. je Seoul), každodenne prepraví 7 miliónov pasažierov. Je známe svojou prepracovanosťou a hlboko nachádzajúcimi sa stanicami, no najviac na ňom ľudia obdivujú práve krásu jednotlivých staníc, ktoré sú precízne vyzdobené s rôznymi motívmi, témami či vzormi. Rusi sa neobťažujú odstrániť z nich všadeprítomné komunistické symboly či busty a portréty Lenina, no dnes to už nik nerieši a nechávajú ich ako súčasť svojej histórie.
Obzvlášť krásne stanice sú na okrúhlej dráhe Koltsevaya, ktorá rozhodne stojí za preskúmanie. Pozrite sa na najkrajšie stanice, ktoré sme videli:

The Moscow metro is the second most used metro system on the world (1. is Seoul´s), with 7 million transported passengers everyday. It´s known for it´s elaboration and deeply located stations, but mostly it´s admired for the beauty of the particular stations that are decorated precisely with many motives, themes or patterns. Russians don´t bother with removing the omnipresent communist symbols or busts and portraits of Lenin, but noone cares about it today and they keep it as a part of their history.
Particularly beautiful stations are in the circular line named Koltsevaya, which is definitely worth a visit. Take a look at the most beautiful stations we´ve seen:

Stanica/station Belorusskaya:




























Stanica/station Krasnopresnenskaya:














Stanica/station Kiyevskaya:






























Stanica/station Park Kultury:































Stanica/station Oktyabrskaya:















Stanica/station Dobryninskaya:















Stanica/station Paveletskaya:















Stanica/station Taganskaya:















Stanica/station Kurskaya:




















Stanica/station Komsomolskaya (podľa nás najkrajšia/for us the most beautiful one:):



































Stanica/station Prospekt Mira:




















Stanica/station Novoslobodskaya (also very beautiful):


















Foto: ©KultArena

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára